Wandelen, goed voor elkaar!

Inventariseren en invoeren

We willen het onze ambassadeurs zo gemakkelijk mogelijk te maken. Daarvoor hebben we een aantal hulpmiddelen ontwikkeld: een handleiding, een kort én een uitgebreid inventarisatieformulier en een handboek met technische informatie.

De handleiding 
In de speciale 'Handleiding inventarisatie toegankelijke wandelpaden' staan allerlei handige tips om een wandelpad te inspecteren. Wat moet u meenemen tijdens uw wandeling, waar kunt u op letten enz.
Het draaiboek wordt regelmatig bijgewerkt en aangevuld, dus controleer regelmatig of u nog de meest actuele versie hebt.
U kunt de handleiding hier downloaden.

Het inventarisatieformulier
Op het 'Werkexemplaar inventarisatieformulier toegankelijke wandelpaden in Nederland' staan alle elementen die van belang zijn om een wandelpad goed in kaart te brengen en de mate van toegankelijkheid te bepalen. Dit formulier kunt u voor een deel alvast thuis invullen. Een ander deel vult u in tijdens uw wandeling. Het formulier is een Word-bestand, dus u kunt het ook tijdens uw wandeling op uw laptop of tablet invullen. We hebben twee versies gemaakt: een korte en een uitgebreide.
Klik hier om het korte werkexemplaar van het inventarisatieformulier te downloaden. Klik hier om het uitgebreide werkexemplaar van het inventarisatieformulier te downloaden.

Het inventarisatieformulier digitaal invullen
Nadat u de wandeling hebt gelopen en op het werkexemplaar van het inventarisatieformulier alle informatie hebt ingevuld, kunt u die informatie overzetten op het digitale inventarisatieformulier. Dat heeft dezelfde indeling als het werkexemplaar.

Als u alles correct hebt ingevuld, kunt u op de verzendknop klikken. De informatie verschijnt direct in het overzicht van wandelpaden.
Klik hier om naar het digitale inventarisatieformulier te gaan.

Wijzigingen en/of aanvullingen doorgeven
Nadat u het inventarisatieformulier hebt ingevuld en verstuurd, kan het voorkomen dat u aanvullende gegevens hebt of wijzigingen wilt doorgeven. Dat kan door het wijzigingsformulier in te vullen, op te slaan en als bijlage bij een e-mailbericht aan ons te sturen (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). 

Het handboek 'Samen op pad'
Kenniscentrum Groen & Handicap heeft een uitgebreid handboek samengesteld met technische informatie over alle voorzieningen die in natuurgebieden voor mensen met een beperking kunnen worden aangebracht om de toegankelijkheid en bereikbaarheid te vergroten.
U kunt het handboek hier downloaden 

Een opmerking of klacht doorgeven aan de eigenaar van het wandelgebied
Als u een opmerking of klacht hebt over de ontoegankelijkheid van de wandelroute die u hebt gewandeld, dan kunt u dat doorgeven aan de eigenaar van het wandelgebied. U kunt daarvoor gebruik maken van de voorbeeldbrief die wij ontwikkeld hebben.
Die voorbeeldbrief kunt u hier downloaden. 

Folder over het project
Als u andere mensen enthousiast wilt maken over het project 'Wandelen, goed voor elkaar!', dan kunt u daarvoor de folder gebruiken. Daarin staat in het kort beschreven wat we willen bereiken en dat we daarvoor ambassadeurs zoeken.
De folder kunt u hier downloaden.